Izbori 2020

Želim vam se, prije svega, od srca zahvaliti na podršci koju ste nam pružali svih ovih godina! Prije manje od četiri godine dali ste nam povjerenje da krenemo graditi bolju i pravedniju Hrvatsku. Zasukali smo rukave i krenuli raditi za naš narod i domovinu, bez odgađanja i bez izgovora. Naš cilj bio je jasan – boljitak naših sugrađana i napredak naše Hrvatske! Napravili smo puno toga, ali puno je posla još pred nama. 

Godinama se Hrvatska borila s rastom nezaposlenosti i to nam je bio prioritet. Otvorili smo 110.000 novih radnih mjesta, uz rast prosječne i minimalne plaće. Gospodarski rast omogućio je da se mirovine povećaju za 12%.  Poduzetnicima smo smanjili poreze i davanja, omogućili rast izvoza i turizma. Obrazovanje i briga za mlade na vrhu su liste naših prioriteta pa smo u mandatu ove Vlade obnovili čak 500 vrtića i 400 škola, a nastavnicima i profesorima povećali smo plaće za 23,5%. 

#OstanimoOdgovorni

Hrvatska je odgovorila koronavirusu. Hvala vam što ste prihvatili “novo normalno”, znam da nije jednostavno. Ostanimo i dalje odgovorni zbog sebe i drugih. - Hvala vam!

U proljeće ove godine cijeli svijet je zadesila neviđena katastrofa – pandemija korona virusa. Osobno sam kao ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite upravljao cjelokupnim procesom suzbijanja pandemije. Još jedanput vam želim zahvaliti na zajedništvu, strpljenju i solidarnosti! Bez vaše predanosti i discipliniranosti ne bismo postigli ovakav uspjeh i svrstali Hrvatsku u svjetski vrh borbe protiv korone. Nakon prvog udara i kompletne blokade gospodarstva, trebalo je nastaviti sa životom. Tada je Vlada, zahvaljujući mjeri „Očuvanje radnih mjesta“, osigurala dio plaća za više od 500.000 ljudi. Ta bitka još nije završena, ali siguran sam da ćemo je zajedno uspješno okončati!

HDZ na ove izbore izlazi s jasnim ciljevima i planovima za cijelu Hrvatsku. U sljedeće četiri godine otvorit ćemo 100.000 novih radnih mjesta i urediti rad trgovina nedjeljom. Povećat ćemo mirovine za dodatnih 10% i minimalnu plaću na najmanje 4.250 kuna. Povećat ćemo poljoprivrednu proizvodnju za 30%, a 300.000 hektara zemljišta staviti u funkciju poljoprivrede. Osigurat ćemo sredstva i obnoviti  Zagreb, naš glavni grad! Smanjit ćemo broj ministarstva i nastaviti borbu protiv korupcije. Branit ćemo dostojanstvo hrvatskih branitelja, jačati hrvatsku policiju i vojsku, štititi naše granice, odlučno i  čvrsto. 

Kao nositelj liste HDZ u 6. izbornoj jedinici, posebno ću se boriti za rješavanje problema odlagališta otpada Jakuševac, uz primjerenu naknadu stanovnicima u okolici. Poticat ćemo investicije na području Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije i ulagati u ključne infrastrukturne projekte! Apsolutni prioriteti su nam dovršetak izgradnje auto-ceste od Zagreba do Siska i izgradnja transverzalnog nasipa koji će područje Posavine i Turopolja zaštiti od poplava. Osim toga, izgradit ćemo medicinski centar na području Velike Gorice što će bitno povećati kvalitetu života građana Gorice i šire okolice. 

Hrvatska demokratska zajednica još jednom je pokazala da zna kako se vodi zemlja i da zajedno možemo pobijediti najveće izazove. Ponosan sam što sam bio na čelu tima koji je predvodio borbu protiv korona virusa, a posebno sam ponosan što je Hrvatska danas jedna od najuspješnijih zemalja u borbi protiv pandemije. Pokazali smo što znači snaga zajedništva! 

Sigurnost i stabilnost bit će ključne u vremenima koja su pred nama. Nemojmo dozvoliti da zahtjevna vremena koja su pred nama dočekamo razjedinjeni i suočeni s kaosom. Vrijeme koje je pred nama traži zajedništvo, snagu i iskustvo ljudi koji su pokazali da se mogu nositi s najtežim situacijama!

Zato izađite na izbore 5. srpnja i glasajte za sigurnu, ujedinjenu i snažnu Hrvatsku!

Glasajte za HDZ i listu broj 13.

Vaš Davor Božinović
Garancija sigurnosti!

Podržite me i zaokružite broj 1 na listi broj 13. u 6. izbornoj jedinici

HDZ - Hrvatska demokratska zajednica

PROGRAM

Pet temeljnih postavki nove razvojne paradigme Hrvatske